Lillet Hyldeblomstsaft Appelsin Vanilje Sukker Kanel Stjerneanis
Hvid gløgg

Hvor stammer gløgg fra?

Der er forskellige fortællinger om, hvor gløgg stammer fra. Nogle fortællinger hævder, at gløggen har rødder i Tyskland, hvor man i 1400-tallet fandt på “glühwein” ved at opvarme vin med tilsatte krydderier i de kolde vintermåneder. Gløggen begyndte dog først at blive udbredt som juledrik i Tyskland i 1900-tallet, og senere bredte drikken sig til andre nordiske lande, heriblandt Danmark. Andre fortællinger peger dog på, at gløgg er svenskernes version af glühwein og fandt sin vej til Danmark i tiden efter 2. Verdenskrig. Uanset drikkens ophav er gløgg i dag blevet en fast del af de danske juletraditioner og nydes i vidt omfang i mange variationer.

Hvid Gløgg med rom

En hvid gløgg kan også laves med rom. Denne kan både erstatte Lillet Blanc og hvidvin eller tilføjes efter smag. Til en hvid gløgg anbefaler vi en hvid rom. Hvis du ikke har en hvid rom, eller bedre kan lide smagen af mørk rom, kan denne type også anvendes i din gløgg. En mørk rom vil naturligvis påvirke smagsprofilen og farven på din gløgg. 

En børnevenlig og alkoholfri gløgg

Du kan også lave en børnevenlig og alkoholfri gløgg. I denne opskrift undlader du blot Lillet Blanc og tilføjer ekstra hyldeblomstsaft. Gløggen bliver derfor en smule sødere end normalt, men så har du en dejlig alkoholfri hvid gløgg at varme dig på.

Udvalgte opskrifter

Se alle opskrifter

Whiteish Russian

Kompleks

10 min.

Her har du et nyt take på en klassisk, men lidt anderledes White Russian. Denne variant er bl.a. baseret på Dulce de Leche, fløde, espresso og Absolut Vodka. Prøv den derhjemme!

Se opskrift her

Risalamande Cocktail

Kompleks

10 min.

Risalamande julecocktail. En lækker juledrink til en fest i højtiden med kirsebær, fløde, rismælk og Havana Club 3 års rom.

Se opskrift her

Irish Coffee

Middel

5 min.

Få opskriften på en klassisk Irish Coffee som passer perfekt til en kølig aften med vennerne. I denne version bruger vi den ikoniske Jameson Whiskey med noter af nødder og vanilje.

Se opskrift her

Vinter Cider

Middel

5 min.

En forfriskende og velsmagende cocktail du kan byde dine gæster i højtiden. Sødmen og syren er perfekt afstemt i denne smukke cocktail.

Se opskrift her