Cocktail

Kahlúa Affogato

Affogato

Her finder du en opskrift på en Affogato, der indeholder Kahlúa, espresso, vaniljeis og chokolade. Læs blandingsforholdene og fremgangsmåden her.

Se instruktionerne play_circle

timer 5 minutter

grocery 4 ingredienser

person Middel

Ingredienser

  • 4 cl Kahlúa
  • 4 cl Espresso
  • Vaniljeis
  • Chokolade
Affogato

Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 cl Kahlúa
  • 4 cl Espresso
  • Vaniljeis
  • Chokolade

Trin 1

Fyld isterninger i din shaker

Trin 2

Tilføj 4 cl Kahlúa og 2 cl Espresso

Trin 3

Shake grundigt

Trin 4

Find et coupeglas frem og tilføj 1 stor scoop vaniljeis

Trin 5

Hæld 2 cl varm espresso over lige inden servering

Trin 6

Pynt med revet chokolade

Trin 1

Fyld isterninger i din shaker

Trin 2

Tilføj 4 cl Kahlúa og 2 cl Espresso

Trin 3

Shake grundigt

Trin 4

Find et coupeglas frem og tilføj 1 stor scoop vaniljeis

Trin 5

Hæld 2 cl varm espresso over lige inden servering

Trin 6

Pynt med revet chokolade

En dessertopskrift med rødder i Italien

Affogato er en kaffedessert med oprindelse i Italien. Dessertens navn, Affogato, er derfor også italiensk og kan oversættes til “druknet” eller “oversvømmet”  på dansk. Dette navn refererer til den måde, desserten bliver lavet på, hvor den varme og friske espresso hældes over den kolde is.

Affogato med Kahlúa

Den traditionelle italienske Affogato består af vaniljeis og espresso. Du kan tilføje et shot Kahlúa, for at pifte desserten op, hvilket passer godt til espresso. Her skal du bare være opmærksom på, at desserten ikke længere kan serveres for børn, da Kahlúa indeholder alkohol. Alt du skal gøre er at tilføje et shot Kahlúa til desserten, ved at hælde det ud over isen, ligesom du gør med espressoen. Du kan med fordel også  ryste Kahlúa og espresso sammen med lidt is. Dermed bliver dessertens væske kold, som er en variant, der kaldes en “Affogato Martini”.

En perfekt dessert til festlige lejligheder

En Affogato udgør den perfekte dessert til festlige lejligheder såsom nytårsaften, takket være den lækre kombination af sødme fra isen, den varme espresso og den karakteristiske smag af Kahlúa. En Affogato kan siges at være en let dessert, som fungerer godt som en forfriskende afslutning på måltidet, samtidigt med at den bidrager til den festlige stemning. Det skal dog siges, at din Affogato både kan nydes med og uden Kahlúa.

Sådan serverer du en Affogato

En Affogato er en god dessert at servere for sine gæster, da man kan se, hvordan desserten udvikler sig, når den varme kaffe og Kahlúa, hældes ud over isen. Vi anbefaler, at du anretter isen i et glas, så du og dine gæster kan følge processen, hvor isen langsomt smelter. Derudover kan du også vælge at servere desserten med den varme espresso i et glas for sig, så gæsten selv kan hælde den ud over isen. Vær opmærksom på, at isen hurtigt kan smelte, samtidig med, at espressoen hurtigt kan miste varmen, så desserten bør serveres kort tid efter, at den er lavet.

After-dinner drinks med kaffe

Der findes mange lækre after-dinner drinks med kaffe, som ligesom Kahlua Affogatoen er en god måde at afslutte en middag på. Pep for eksempel aftenen op med en Espresso Martini, Irish Coffee eller Coffee Negroni. Disse kan serveres med en dessert eller blot som en dessert i sig selv.