
Mimosa
Let
2 min.
Ingredienser
3 dele Appelsinjuice 2 dele Champagne Isterninger
Klassisk sommerdrink med appelsinjuice
Mimosa er en klassisk brunch-cocktail lavet af 2 dele champagne og 3 dele appelsinjuice. Drinken serveres typisk i et champagneglas og kan pyntes med en skive appelsin. Kombinationen af champagne og appelsinjuice skaber en forfriskende og let drink, der er perfekt til en lang række af festlige anledninger.
Sådan laver du en Mimosa
1: Fyld et champagneglas med isterninger 2: Tilsæt appelsinjuice og champagne 3: Server!
Historien om Mimosa
Mimosa stammer fra Frankrig, og blev første gang introduceret i Paris i 1925 på Hotel Ritz. Cocktailen fik navnet ”Mimosa” efter mimosa-blomsten som har den ikoniske gule farve. Mimosa-blomsten er i øvrigt meget typisk, at give som gave i Frankig til nytår. Mimosa drinken blev meget hurtigt populært, og blev kendt i resten af verden som en brunch-cocktail.
Del opskriften