Long drink

Long drinks

Skrevet af: Camilla Harry

Her finder du vores overblik over long drinks. Bliv klogere på, hvad en long drink er og find din yndlings blandt vores sortiment.

Find din yndlingsopskrift på en long drink her

Tom Collins

Let

3 min.

Opskrift på en klassisk Tom Collins drink. Den laves på få simple ingredienser: citronsaft, sukkersirup, danskvand og Beefeater Dry Gin.

Se opskrift her

Tequila Sunrise

Let

3 min.

Opskrift på en klassisk Tequila Sunrise – for alle tequila elskerne. Denne cocktail er en dejlig forfriskende cocktail, som altid er et sikkert hit!

Se opskrift her

Piña Colada

Middel

5 min.

Her har du opskriften på en lækker Piña Colada, til de varme sommerdage. Denne variant laves på lys rom, ananasjuice, kokoscreme og Malibu.

Se opskrift her

Astronaut drink

Let

3 min.

Få opskriften på den kosmiske og velsmagende Astronaut drink der vækker nostalgien i os alle. En simpel drink med ingredienser der smager forfriskende og sommerligt.

Se opskrift her

Raspberry Fizz

Middel

3 min.

En sommerlig og forfriskende drink lavet på Absolut Vodka, citron, sukker, hindbær og danskvand. Farven er smuk og den egner sig til enhver festlig anledning.

Se opskrift her

Malibu Breeze

Let

3 min.

Malibu Breeze er en forfriskende sommerdrink lavet med ananasjuice, Malibu og grapefrugt sodavand.

Se opskrift her

Gin & Tonic

Let

3 min.

Opskrift på en klassisk gin drink. Gin & Tonic er tidløs og super simple at lave. Drinken består helt enkeltvis af dry gin, tonic og citron.

Se opskrift her

Long Island Iced Tea

Let

3 min.

Den bedste Long Island Iced Tea opskrift. En smagfuld og fyldig drink bestående af vodka, hvid rom, gin, tequila og cola.

Se opskrift her

Hvad er long drinks?

Long drinks er drinks, hvor der er meget volumen. Typisk serveres long drinks i et highball glas, og så er de relativt simple at lave, hvor nogle long drinks kun indeholder to ingredienser, nemlig en alkohol og en mixer. Et klassisk eksempel på en simpel long drink er rom og cola eller gin og tonic. Long drinks er populære netop pga. størrelsen, da du får mere ud af en long drink. Desuden er der et bredt sortiment af long drinks, så de fleste kan finde en favorit iblandt dem.

Hvilke kendte long drinks findes der?

Listen over kendte long drinks er lang, men her er en håndfuld, der er værd at kende til:

Tom Collins er en populær long drink, der blev skabt i New York i 1800-tallet. Den er kendt for at være forfriskende og simpel, og optræder også i serien “Mad Men”, hvor hovedpersonen Donald Draper får sin datter Sally til at servere en Tom Collins til ham. Prøv en Tom Collins på en varm sommerdag eller som en after dinner drink. 

En anden kendt long drink er en klassisk Piña Colada. Denne long drink blev verdenskendt i 1979 efter Rupert Holmes udgav sangen Espace (The Piña Colada Song). I dag er Piña Coladaen så populær, at man i USA fejrer national Piña Colada-dag d. 10 juli. Der er intet som Piña Colada, der kan føre tankerne hen på varmere himmelstrøg, store palmer og hvide sandstrande. 

Tequila Sunrise er også en populær long drink, der også er blevet kendt gennem musikken. Bandet Eagles udkom i 1973 med albummet Desperado, hvor sangen “Tequila Sunrise” indgår. En Tequila Sunrise er en long drink, de fleste kan lide, og så har den sine ikoniske orange og røde farver, der gør den til et festligt indslag, hvis du har gæster på besøg. 

Hvilke typer long drinks findes der?

Når du skal til at udvælge, hvilken long drink, du ønsker at lave, bør du tage udgangspunkt i, hvilken alkohol der skal være din primære base. Hos os finder du blandt andet vodka long drinks, rom long drinks og ikke mindst gin long drinks. Du kan gennem vores søgefunktion finde drinks, der indeholder den alkohol, du allerede har i dit barskab. Du kan også indtaste andre ingredienser som citron, sukker og mynteblade. For hvem ved, måske har du allerede alt, du skal bruge til en lækker drink?

Lignende artikler

SE ALLE ARTIKLER

After-Dinner Drinks med kaffe

En lækker samling af opskrifter på kolde og varme drinks og cocktails med kaffe der med garanti vil gøre dine gæster glade. Du skal blot vælge din favorit.

Læs mere her

Aperitif drinks

Du får gæster og det skal være nemt, lækkert og forfriskende. Her er vores bud på 5 velsmagende aperitif drinks, der med garanti bringer stemningen i top.

Læs mere her

7 velsmagende cocktails med Malibu

Her får du 7 forskellige bud på forfriskende og velsmagende drinks lavet med Malibu. Det er smagen af kokos der kendetegner den søde rom fra Barbados.

Læs mere her

Piña Colada på 4 forskellige måder

Her får du 4 forskellige bud på den legendariske cocktail Piña Colada. De er alle forfriskende og velsmagende og helt klare favoritter hos Cocktail Studio.

Læs mere her

Sommercocktails

Vi har samlet de absolut bedste sommercocktails på vores side. Om du er til vodka, gin eller likør, så finder du det hele her i vores samling.

Læs mere her

De bedste drinks- og cocktailopskrifter

Udforsk vores drinks og cocktails her hos Cocktail Studio. Vi har et stort udvalg af drinks med både gin, rom, vodka, whiskey og meget mere.

Læs mere her