Saltkaramelsirup

Saltkaramelsirup

Skrevet af: Camilla Harry

Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet saltkaramelsirup, der laves på vodka, sukker, smør, fløde og havsalt. Denne saltkaramelsirup har en delikat balance mellem sødme og salt, og er et kærligt pift til dine hjemmelavede cocktails.

Ingredienser

200 g Sukker
100 g Smør
1 dl Fløde 38%
0,5 dl Vodka
2 tsk. Havsalt

Fremgangsmåde

1: Tænd blusset ved svag varme
2: Kom 200 g sukker i en gryde
3: Smelt sukkeret under omrøring
4: Tilføj 100 g smør
5: Tilføj 1 dl fløde
6: Kog op i 1 minut, og sluk for varmen
7: Tilføj vodka og havsalt, og rør godt rundt
8: Hæld på beholder

Tips og tricks til vores opskrift på saltkaramelsirup

Du kan pifte din saltkaramelsirup op ved at tilføje andre smage, såsom vanilje, kanel eller appelsin. Tilføj det efter trin 5, og smag til løbende. Når din saltkaramelsirup er færdig, skal den opbevares i køleskabet for at undgå, at fløden bliver syrlig. Nogle oplever desuden, at deres saltkaramelsirup bliver for tyk. Her skal du bare koge den op med lidt ekstra fløde. Bliver den for tynd, kan du forsøge at koge den op igen.

Hvorfor bruge sirup i drinks?

Sirup anvendes ofte i drinks til at smagsforstærke eller til at tilføje en delikat smag. Når sirup anvendes i drinks, intensiveres smagsoplevelsen, og siruppen bidrager til en glat tekstur. Saltkaramelsirup er et lækkert pift til cocktails grundet dens karakteristiske kombination af det søde og salte, der tilfører en ekstra dimension til smagsoplevelsen.

Drinks med flydende saltkaramelsirup

Saltkaramelsirup kan tilføje en sød og saltet smag til en række forskellige cocktails. Erstat for eksempel den traditionelle karamelsirup og flagesalt med din hjemmelavede saltkaramel sirup til din næste Salted Espresso Martini eller Irish Coffee Salted Caramel for en mere balanceret saltkaramel-smag. 

Udforsk vores andre sirupper til dine cocktails

Hos Cocktail Studio har vi også opskrifter på andre sirupper, du kan anvende i drinks. Du kan for eksempel finde opskrifter på en agurkesirup, der er oplagt til drinks med gin, og en lækker hyldeblomstsirup som du kan pifte din næste Elderflower Sour op med.

Få mere inspiration

Se alle artikler

Brombærlikør

Opskrift på en hjemmelavet brombærlikør. En brombærlikør kan bruges i mange forskellige cocktails til at opnå den fantastiske bærsmag.

Læs mere her

Jordbærpuré

Du gætter det nok - det smager af sol og sommer og hygge på terrassen. En hjemmelavet jordbærpuré som smager helt fantastisk

Læs mere her

Honningsirup

Hermed en klassisk opskrift på honningsirup. Den er et lækkert pift til en lang række cocktails og mocktails og er derfor en gevinst til ethvert barskab.

Læs mere her

Agurkesirup

Hermed en nem opskrift på en frisk agurkesirup Den kan anvendes til bl.a. lækre drinks med gin.

Læs mere her

Måske du også kan lide

After dinner drinks med kaffe

Bramble

Middel

5 min.

Her er en simpel opskrift på en lækker og simpel Bramble. Den er twistet en smule i form af Malfy Gin con Limone for at give cocktailen karakter af citrus.

Se opskrift her

Strawberry Daiquiri

Kompleks

10 min.

Få en lækker opskrift på en frisk og læskende Strawberry Daiquiri med hjemmelavet jordbærpuré, Havana Club 3 års, frisk limesaft og sukkersirup.

Se opskrift her

Queen Bee

Middel

5 min.

Queen Bee er en af de lækreste nytårsdrinks! Et perfekt eksempel på en cocktail, der får glasset med Champagne til at falme.

Se opskrift her

Salted Espresso Martini

Middel

5 min.

Espresso Martinien er en populær nyklassiker og uden tvivl en af de bedste drinks. Opskrift på en klassisk udgave, med én undtagelse - salt!

Se opskrift her

Du skal være over 21 for at komme ind på dette websted

Vær venlig at indtaste din fødselsdato

Indtast venligst en gyldig værdi for felterne: {fields}

Du skal være myndig for at få adgang til siden

Husk mig

Sæt ikke kryds i dette felt, hvis din computer kan tilgås af personer under den lovlige alkoholalder

Ved at gå ind på dette websted, accepterer du vores VILKÅR OG BETINGELSER, ERKLÆRING OM PERSONLIGHED. Læs vores privatlivspolitik for at finde ud af mere. Læs ENJOY ANSVARLIGT. Vores brand støtter ansvarligt og moderat drikkeri.