Vermouth drink

Vermouth drinks

Skrevet af: Camilla Harry

Find din yndlingsopskrift på en en vermouth drink her

Vodka Martini

Let

3 min.

Opskrift på den klassiske Vodka Martini – simpel og stærk. Drinken laves på vodka, dry vermouth, appelsinskal og grønne oliven.

Se opskrift her

Manhattan

Let

3 min.

Opskrift på Manhattan. Nøglen til at lave drinken er at bruge en bourbon af høj kvalitet, som sammen med vermouth og bitters skaber en unik afbalanceret drink.

Se opskrift her

Negroni

Middel

5 min.

Få opskriften på den populære Negroni cocktail. En lækker aperitif der bl.a. er bygget på Beefeater Gin. Skal du overraske dine gæster med en simpel og smagfuld klassiker, så vil denne aperitif med sikkerhed imponere dem.

Se opskrift her

Hvad er vermouth?

Vermouth er en aromatiseret hedvin, der består af enten hvid- eller rødvin med tilsatte krydderier, som typisk forstærkes med brandy, som gør at alkoholprocenten i vermouth er mellem 16-18%. Vermouth fremstilles i mange lande og kommer i forskellige udgaver, men mest udbredt er italiensk vermouth. Vermouth er både retro og trendy og har opnået stor popularitet, da den kan bruges i mange forskellige drinks og indgår som hovedingrediens i klassikere som for eksempel Negroni, Vodka Martini og Manhattan. Flere drikker desuden vermouth “on the rocks” med isterninger.  

Hvad er historien bag vermouth?

For omkring 2400 år siden begyndte man at drikke krydret hedvin i Europa, der dengang blev betragtet som medicin, men som senere dannede grundlag for den moderne vermouth. Den første italienske version blev skabt af Antonio Benedetto Carpani i Torino i 1786, hvor han efter sigende tilføjede spiritus til urtevin og kaldte drikken for “Wermut”, grundet hans inspiration fra tysk, krydret hedvin. Da fransk på dette tidspunkt var hovedsproget i Torino, blev navnet omdannet til vermouth. Årene gik, og vermouth blev populær blandt mange bartendere i det 19. århundrede. I den forbindelse opstod klassiske cocktails såsom Manhattan og Martini, som opnåede stor popularitet. Filmen Groundhog Day fra 1993 har ligeledes bidraget til vermouths popularitet, hvor der bestilles en “sweet  vermouth on the rocks with a twist” af karaktererne Rita og Phil. I dag er vermouth både retro og trendy, og drikker du vermouth, drikker du altså en flere hundrede år gammel drik.

Hvilke typer vermouth findes der?

Vermouth fås som udgangspunkt i fire udgaver: tør, sød, rød og hvid, og der findes samtidig forskellige variationer af vermouth. Idet man ofte deler vermouth op i tør eller sød, kan man også få en vermouth bianco eller blanc, som er en mellemting mellem de to. Ved for eksempel en Manhattan anbefaler vi, at man blot anvender en sød vermouth, idet den harmonerer godt med Angostura Bitters og Bourbon. Ved en Vodka Martin, anbefaler vi, at man blot anvender en tør vermouth. 

Lignende artikler

SE ALLE ARTIKLER

Aperitif drinks

Du får gæster og det skal være nemt, lækkert og forfriskende. Her er vores bud på 5 velsmagende aperitif drinks, der med garanti bringer stemningen i top.

Læs mere her

After-Dinner Drinks med kaffe

En lækker samling af opskrifter på kolde og varme drinks og cocktails med kaffe der med garanti vil gøre dine gæster glade. Du skal blot vælge din favorit.

Læs mere her

De bedste drinks- og cocktailopskrifter

Udforsk vores drinks og cocktails her hos Cocktail Studio. Vi har et stort udvalg af drinks med både gin, rom, vodka, whiskey og meget mere.

Læs mere her

Velkomstdrinks

Hos Cocktail Studio brænder vi for fantastiske smagsoplevelser, og vores liste af velkomstdrinks er skræddersyet til enhver smag og lejlighed.

Læs mere her

7 velsmagende cocktails med Malibu

Her får du 7 forskellige bud på forfriskende og velsmagende drinks lavet med Malibu. Det er smagen af kokos der kendetegner den søde rom fra Barbados.

Læs mere her

Klassiske Sour Cocktails

En samling af de bedste Sour Cocktails på vores side. Her finder du bl.a. en klassisk Whiskey Sour, Ramos Gin Fizz og Elderflower Sour.

Læs mere her

Nemme drinks med gin

Forkæl dig selv og dine venner med disse nemme drinks med gin! Gin er særdeles populært og findes i mange flotte farver og smagsvarianter.

Læs mere her