Absolut Mimosa
Let
3 min.
Ingredienser
2 cl Vodka 10 cl Appelsinjuice Champagne Jordbær
En forfriskende Mimosa drink med vodka
Elsker du også en klassisk Mimosa? Så bør du helt sikkert prøve denne variant som vi har twistet med vodka. Opskriften er heldigvis stadig super simpel. Vores Absolut Mimosa er baseret på champagne, appelsinjuice og Absolut Vodka, som bidrager med en blød og fyldig smag. Denne drink egner sig rigtig godt som velkomstdrink eller når det bare skal være nemt og forfriskende.
Sådan laver du en Absolut Mimosa
1: Find et champagneglas frem 2: Tilsæt vodka og appelsinjuice 3: Top op med champagne 4: Garnish med jordbær på kanten af glasset
Historien om Mimosa
Mimosa stammer fra Frankrig, hvor den for første gang blev introduceret på Hotel Ritz i Paris i 1925. En af de populære historier vedrørende Mimosaens oprindelse går på, at bartenderen, ved navn Frank Meier, opfandt denne lette og forfriskende cocktail en dag, da han eksperimenterede med champagne og appelsinjuice. Cocktailen fik navnet “Mimosa” efter mimosa-blomsten, som har den ikoniske gule farve. Denne er i øvrigt meget typisk at give som gave i Frankrig ved nytår. Mimosa cocktailen blev meget hurtigt populær, og er efterfølgende blevet kendt i resten af verden som en brunch-cocktail.
En klassisk brunch cocktail
Mimosa er i dag blevet en integreret del af brunchkulturen verden over. På grund af sin kombination af mousserende vin og appelsinjuice, er Mimosa oplagt at servere til en brunch, da den har en unik balance mellem elegance og festlighed, samtidig med at den er let drikkelig. Sammenlignet med andre cocktails, har Mimosa et lavt alkoholindtag, som gør den mere velegnet at inkludere til et måltid tidligt på dagen. Mimosaen er blevet så populær, at flere restauranter verden over har indført konceptet “Bottomless Mimosas”, hvilket går ud på, at gæster kan bestille og drikke så mange mimosas, som de ønsker, inden for en bestemt tidsramme. Hos Cocktailstudio anbefaler vi dog, at man nyder alkohol med omtanke.
Hvilken champagne skal man bruge til Mimosa?
I den oprindelige opskrift på Mimosa, anvender man champagne. Det er dog vigtigt at nævne, at man sagtens kan anvende andre typer mousserende vine, hvis de har den korrekte smagsprofil. En champagne er ofte tør og indeholder en betydelig mængde kulsyre(brus), som gør den brusende og levende, og dermed velegnet at kombinere med en appelsinjuice. Anvender du en mousserende vin, der indeholder mindre brus og er mindre tør, skal du være opmærksom på, at dette naturligvis vil påvirke din Mimosas konsistens og smag.
Tag din Mimosa til næste niveau med friskpresset appelsinjuice
Du kan anvende hvilken som helst appelsinjuice til din hjemmelavede Mimosa. Dog kan du give din Mimosa et løft og gøre den ekstra lækker, ved at anvende friskpresset appelsinjuice. Dermed får din Mimosa endnu mere intensitet og smag.
Del opskriften