Cocktail
Absolut Mimosa

Opskrift på en super simpel Absolut Mimosa baseret på champagne, appelsinjuice og Absolut Vodka som bidrager med en blød og fyldig smag.
timer 3 minutter
grocery 4 ingredienser
person Let
Ingredienser
- 2 cl vodka
- 10 cl appelsinjuice
- Champagne
- Jordbær

Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 cl vodka
- 10 cl appelsinjuice
- Champagne
- Jordbær
Trin 1
Find et champagneglas frem.
Trin 2
Tilsæt vodka og appelsinjuice.
Trin 3
Top op med champagne.
Trin 4
Garnish med jordbær på kanten af glasset.
Trin 1
Find et champagneglas frem.
Trin 2
Tilsæt vodka og appelsinjuice.
Trin 3
Top op med champagne.
Trin 4
Garnish med jordbær på kanten af glasset.
Historien om Mimosa
Mimosa stammer fra Frankrig, hvor den for første gang blev introduceret på Hotel Ritz i Paris i 1925. Historien går på, at bartenderen Frank Meier opfandt denne forfriskende cocktail en dag, da han eksperimenterede med champagne og appelsinjuice. Cocktailen fik navnet “Mimosa” efter mimosa-blomsten, som har den velkendte gule farve. Mimosa cocktailen blev meget hurtigt populær, og er efterfølgende blevet kendt i resten af verden som en brunch-cocktail.
En klassisk brunch cocktail
Mimosa er i dag blevet en integreret del af brunchkulturen verden over. På grund af sin kombination af mousserende vin og appelsinjuice, er Mimosa oplagt at servere til en brunch, der gerne må være ekstra festlig. Mimosaen er blevet så populær, at flere restauranter verden over har indført konceptet “Bottomless Mimosas”, hvilket går ud på, at gæster kan bestille og drikke så mange Mimosas, som de ønsker, inden for en bestemt tidsramme. Hos Cocktailstudio anbefaler vi dog, at man nyder alkohol med omtanke.
Hvilken champagne skal man bruge til Absolut Mimosa?
I den oprindelige opskrift på Mimosa anvender man champagne. Dog kan man sagtens anvende andre typer mousserende vine, hvis de har den korrekte smagsprofil. En champagne er ofte tør og indeholder en betydelig mængde kulsyre, hvilket gør den velegnet til at kombinere med appelsinjuice. Anvender du en mousserende vin, der indeholder mindre brus og er mere sød, skal du være opmærksom på, at dette naturligvis vil påvirke din Absolut Mimosas smag.
Tag din Mimosa til næste niveau med friskpresset appelsinjuice
Du kan anvende hvilken som helst appelsinjuice til din hjemmelavede Absolut Mimosa. Dog kan du give din Mimosa et løft ved at anvende friskpresset appelsinjuice. Dermed får din Absolut Mimosa endnu mere intensitet.
Sådan serveres din Absolut Mimosa
En Absolut Mimosa skal helst serveres i et champagneglas, da denne type glas holder bedst på boblerne. Dog kan du også anvende high ball glas, da de, ligesom champagneglasset, holder på kulsyren.
Lav en alkoholfri Mimosa
Du kan nemt lave en alkoholfri Mimosa. Brug en alkoholfri pærecider i stedet for champagne og undlad vodkaen. Du får dog en sødere Mimosa, end hvis du brugte spiritus.