
Manhattan
Let
3 min.
Ingredienser
4,5 cl Bourbon 2,5 cl Sød vermouth 2 dashes Angostura Bitters Kirsebær Isterninger
En klassisk Manhattan drink
Manhattan er en fantastisk cocktail, og nøglen til at lave den perfekte Manhattan er at bruge en Bourbon af høj kvalitet. I samspil med sød vermouth og bitters skabes en unik og afbalanceret smag. Vi baserer denne Manhattan på Four Roses Bourbon for at give drinken en blød og behagelig finish.
Sådan laver du en Manhattan
1: Fyld et mikserglas med isterninger 2: Tilsæt alle ingredienserne og rør godt rundt 3: Strain væsken over i et coupeglas 4: Garnish med kirsebær
Historien om Manhattan
Manhattan cocktailen menes at være opstået i New York omkring slut 1800-tallet. Den elegante og sostifikeret cocktail, serveres som oftest som en aperitif. Normalvis er Manhattan lavet på bourbon eller rye whiskey, sød vermouth og angostura bitters. Der findes naturligvis mange varianter af Manhattan, ved fx at anvende andre ingredienser som tør vermouth eller skifte bourbon ud med eksempelvis cognac eller tequila. Uanset hvilke ingredienser du benytter dig af, vil Manhattan for altid være en helt klassisk og tidløs cocktail.
Del opskriften