
Mojito
Middel
5 min.
Ingredienser
4 cl rom 5 limebåde 3 tsk rørsukker 12 mynteblade Danskvand Isterninger
En forfriskende Mojito drink
En klassiker med god grund – Mojitoens friske smag og enkle ingredienser gør den til en favorit hos mange. Kombinationen af mynte, lime og rørsukker giver en let og læskende cocktail, der passer perfekt til varme sommeraftener eller som en velkomstdrink til dine gæster. Den er nem at lave, kræver få ingredienser og smager altid frisk og er indbydende.
Fremgangsmåde
1: Find et highball glas frem, og tilføj limebåde og rørsukker 2: Pres limbådene i glasset, så de frigiver limesaft og opløser sukkeret 3: Tilføj rom, mynteblade og knust is 4: Rør rundt 5: Tilføj danskvand og mere knust is 6: Garnish med en myntekvist
Hvor stammer Mojito fra?
Navnet Mojito stammer fra det spanske ord ”mojadito”, som kan oversættes til “lidt våd”. Selvom den præcise oprindelse er usikker, menes Mojitoen at have rødder i Cuba fra slutningen af det 19. århundrede.
Hvilken rom skal man bruge til Mojito?
I en klassisk Mojito anvender man lys rom. I denne opskrift anbefaler vi Havana Club 3 Años – en lys rom med fine noter af vanilje, som komplementerer Mojitoens øvrige ingredienser helt perfekt.
Alkoholfri Mojito
En alkoholfri Mojito, også kendt som Virgin Mojito, er meget nem at lave. Følg vores opskrift, men erstat rommen med ginger beer for en velsmagende og frisk Mojito uden alkohol.
Sådan serveres en Mojito drink
En Mojito serveres med is i et højt high ball glas, så alle boblerne i drinken bevares. Garnish med en limeskive og en myntekvist.
Andre Mojito drinks
Du kan nemt eksperimentere og lave en Mango Mojito, Rabarber Mojito eller Strawberry Mojito ved bare at tilføje 2 cl mango-, rabarber eller jordbærsirup til drinken. Se også vores opskrift på en lækker Brombær Mojito.
Del opskriften