Vodka drinks

Vodka drinks

Skrevet af: Camilla Harry

Vodka er en populær spiritus, da den er alsidig og fungerer til mange forskellige drinks. Elsker du vodka drinks, eller har du en vodka i barskabet, kan du lade dig inspirere af vores mange opskrifter drinks med vodka.

Find din yndlingsopskrift på en vodka drink her

Med vodka kan du lave et hav af lækre drinks. Der findes både nemme vodka drinks og dem, der er lidt mere avancerede. For at skabe et overblik over sværhedsgraden af opskrifter, har vi inddelt alle vores opskrifter i let, middel og kompleks. Ønsker du en nostalgisk vodka drink, kan du lave en Champagnebrus.  Har du lyst til en drink i Sex and The City’s tegn, kan du lave en lækker Cosmopolitan. Er du mere i humør til en vaskeægte klassiker, kan du lave en forfriskende Moscow Mule

Champagnebrus

Let

3 min.

Få opskriften på den ikoniske og forfriskende Champagnebrus-drink. En klassiker der sender en tilbage på stranden med en ispind i hånden. Nem at lave og sjov at drikke.

Se opskrift her

Cosmopolitan

Middel

5 min.

Her får du opskriften på den klassiske cocktail Cosmopolitan. Med få enkelte ingredienser, får du en cocktail med en helt fantastisk smag – en sikker vinder!

Se opskrift her

Moscow Mule

Let

3 min.

Moscow Mule er en populær drink der stammer tilbage fra 1940’erne i USA. En simpel og lækker drink, som baseres på vodka, limesaft og ginger beer.

Se opskrift her

Isbjørn drink

Let

2 min.

Isbjørn drinken er yderst populær og serveres på barer landet rundt. Den blå drink er nem at lave, og vi kan anbefale at lave den med Absolut Vodka.

Se opskrift her

Raspberry Fizz

Middel

3 min.

En sommerlig og forfriskende drink lavet på Absolut Vodka, citron, sukker, hindbær og danskvand. Farven er smuk og den egner sig til enhver festlig anledning.

Se opskrift her

Absolut Mimosa

Let

3 min.

Opskrift på en super simpel Absolut Mimosa baseret på champagne, appelsinjuice og Absolut Vodka som bidrager med en blød og fyldig smag.

Se opskrift her

Hvad er vodka?

Vodka er en sand klassiker inden for spiritusverdenen, og har i mange år været kendt for at være nationaldrikken i Polen. Vodka er en klar spiritus, der nærmest ingen bismag har, og derfor er fremstillingsprocessen væsentlig kortere sammenlignet med for eksempel whiskey og rom. Vodka bliver i dag ofte fremstillet af korntyperne hvede eller rug og lavet på kartofler. Man kan anvende forskellige råvarer til fremstilling af vodka, og nogle anvender såvel vindruer til dette. Vodka er en stærk spiritus og har ofte en alkoholprocent på omkring de 40 procent.

Hvad er historien bag vodka?

Mange tror, at vodka kommer fra Rusland, og da navnet vodka siges at være skabt på baggrund af det russiske ord for vand, “voda”, tyder meget også på dette. Dog hævder nogle, at vodkaens oprindelsesland er Polen, hvor man efter sigende så de første dråber af vodka i det 8. eller 9. århundrede. Uanset oprindelseslandet, er der bred enighed om, at vodka var repræsenteret i 1400-tallet i de østeuropæiske lande, Rusland, Balkan og Baltikum, hvor det i en længere periode har været kutyme at drikke vodka ved middagsselskaber. I dag er vodka en velkendt spiritus verden over, og vodkaens popularitet blev hjulpet godt på vej af dens medvirken i den første James Bond film i 1962, hvor Bond drikker Vodka Martini , som ifølge Bond skal være “shaken, not stirred”. 

Hvilke typer vodka findes der?

Der findes mange typer vodka, og vodka bliver produceret over hele verden. Der findes vodka, der blandt andet bliver produceret i Rusland, Polen, USA, Skotland og Holland. Derudover findes der vodka med tilsat smag, for eksempel vodka med hindbær, lime, fersken, pære eller grapefrugt, som man ofte anvender i drinks for at fremhæve en bestemt smag. Du kan for eksempel fremhæve smagen af passionsfrugt i din Pornstar Martini ved at anvende Absolut Vodka med passionsfrugt, fremfor en klassisk vodka. 

Lignende artikler

SE ALLE ARTIKLER

After-Dinner Drinks med kaffe

En lækker samling af opskrifter på kolde og varme drinks og cocktails med kaffe der med garanti vil gøre dine gæster glade. Du skal blot vælge din favorit.

Læs mere her

Aperitif drinks

Du får gæster og det skal være nemt, lækkert og forfriskende. Her er vores bud på 5 velsmagende aperitif drinks, der med garanti bringer stemningen i top.

Læs mere her

De bedste drinks- og cocktailopskrifter

Udforsk vores drinks og cocktails her hos Cocktail Studio. Vi har et stort udvalg af drinks med både gin, rom, vodka, whiskey og meget mere.

Læs mere her

Sommercocktails

Vi har samlet de absolut bedste sommercocktails på vores side. Om du er til vodka, gin eller likør, så finder du det hele her i vores samling.

Læs mere her

Velkomstdrinks

Hos Cocktail Studio brænder vi for fantastiske smagsoplevelser, og vores liste af velkomstdrinks er skræddersyet til enhver smag og lejlighed.

Læs mere her

Klassiske Sour Cocktails

En samling af de bedste Sour Cocktails på vores side. Her finder du bl.a. en klassisk Whiskey Sour, Ramos Gin Fizz og Elderflower Sour.

Læs mere her