Brombærlikør

Af: Camilla Harry

Her får du en nem opskrift på en hjemmelavet brombærlikør, der kan bruges i dine cocktails. Brombær er i sæson fra midten af juli til september, hvor august er den primære måned for høsten. En brombærlikør kan bruges i mange forskellige cocktails til at opnå en lækker og intens smag af brombær, så giv dig i kast med en hjemmelavet brombærlikør til barskabet.

Ingredienser til din hjemmelavede brombærlikør

150 g Brombær
1 dl Vodka
2 stk. Citronskal
1 dl Sukkersirup

Sådan laver du hjemmelavet brombærlikør

1: Kom 150 g brombær i et konserveringsglas.

2: Mos brombærrene grundigt.

3: Tilføj vodka, sukkersirup og citronskal.

4: Si væsken fra bærrene over i et henkogningsglas.

5: Lad blandingen lagre mørkt og tørt i 4 til 5 dage.

Tips og tricks til vores opskrift på brombærlikør

Hvis din brombærlikør er blevet for tyk i konsistensen til din smag, kan du fortynde en ved at tilføje enten vand eller vodka til blandingen. Hvis den er blevet for tynd i konsistensen, kan du tilsætte mere sukkersirup. Her skal du blot være opmærksom på, at det også tilfører sødme. Tilføj gradvist, rør godt og smag til, så konsistensen bliver som ønsket.

Hvorfor bruge likør i drinks?

Likører er oplagt til at tilføje sødme i drinks. Likører findes også i mange forskellige smagsvarianter, ofte med smag af frugter og bær, og kan derfor bruges som smagsforstærker og til at opnå en intens frugt- eller bærsmag i drinks.

Drinks med brombærlikør

Du kan anvende din hjemmelavede brombærlikør i en lækker Bramble ved at erstatte brombærsiruppen, eller i en Brombær Mojito for at få en mere intens smag af brombær. Vær opmærksom på, at tilføjelsen både tilfører drinken mere sødme og mængde af alkohol. Du kan desuden drikke din brombærlikør “on the rocks” med nogle isterninger. 

Udforsk vores andre likører til dine cocktails

Likører kommer i mange forskellige smage og hos Cocktailstudio kan du finde opskrifter på blandt andet ent rabarberlikør eller  hindbærlikør som også er lækre og smagfulde likører at have i barskabet.