En Lillet Rhubarb med hjemmelavet rabarberlikør

Rabarberlikør

Skrevet af: Camilla Harry

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet rabarberlikør, der kan bruges i dine drinks. Rabarber er i sæson fra april til juni og derefter fra august til oktober, så du har mulighed for at lave en saftig rabarberlikør på flere tidspunkter i løbet af året.

Ingredienser

400 g Rabarber
400 g Sukker
50 cl Vodka
1 Citron
1 Vaniljestang

Sådan laver du hjemmelavet rabarberlikør

1: Find en skål frem, der er stor nok til at indeholde alle ingredienser.

2: Skær rabarber og citroner ud, så de nemt kan komme igennem en flaskehals og ud igen.

3: Tilføj alle ingredienserne i skålen. 

4: Hæld din blanding i en glasflaske, gerne med patentprop.

5: Lad blandingen stå og trække et mørkt sted i mindst tre uger. I de første par dage må du gerne vende din blanding på hovedet og tilbage igen, så sukkeret kan blive opløst. 

6: Efter de tre uger sigtes rabarberne, citronstykkerne og vaniljestangen fra, så du har en klar væske. Lad stå i køleskabet, så du altid har en kold likør klar til servering.

Tips og tricks til vores opskrift på rabarberlikør

Det er altid godt at have et par tricks i ærmet, så din rabarberlikør bliver endnu bedre. F.eks. bør du bruge jordbærrabarber for at opnå en pink likør, da ikke alle rabarber udgiver lige meget farve. Desuden kan du også bruge det overskydende rabarber i en dessert sammen med vaniljeis, som kan serveres sammen med din likør.

Hvorfor bruge likør i drinks?

Likører er smagsboostere, der kan tilsættes i dine drinks for at give et ekstra kick. Særligt, hvis du har en sur drink, som du gerne vil tilføje lidt sødme til, er rabarberlikør et godt valg. I vores udvalg af sour drinks kan du få et overblik over, hvilke sure drinks, hvor en smule rabarberlikør kunne egne sig godt.

Drinks med rabarberlikør

Prøv vores opskrift på en Rabarber Spritz, som netop har fået sit navn grundet rabarberlikøren, der tilsættes i drinken. Denne Rabarber Spritz er frisk, sød og perfekt til en varm sommerdag. Du kan også prøve vores Lillet Rhubarb, hvor du i stedet for rabarbersaft tilsætter rabarberlikør for at forstærke smagen af saftig rabarber. Du kan også altid nyde din likør i en mousserende vin eller for sig selv med et par isterninger og en citronskive

Udforsk vores andre likører til dine cocktails

Hvis du ikke kan få nok af de friske frugtlikører, bør du udforske vores andre likøropskrifter her hos Cocktail Studio. Prøv f.eks. vores hindbærlikør eller vores brombærlikør.

Få mere inspiration

Se alle artikler

After-Dinner Drinks med kaffe

En lækker samling af opskrifter på kolde og varme drinks og cocktails med kaffe der med garanti vil gøre dine gæster glade. Du skal blot vælge din favorit.

Læs mere her

Aperitif drinks

Du får gæster og det skal være nemt, lækkert og forfriskende. Her er vores bud på 5 velsmagende aperitif drinks, der med garanti bringer stemningen i top.

Læs mere her

Espresso Martini opskrifter

Her får du 5 bud på den lækre cocktail. De egner sig alle perfekt som after-dinner drink og til dem der elsker kaffe.

Læs mere her

Top 20 Drinksopskrifter

Vi har lavet en samling af de 20 mest populære cocktail- og drinksopskrifter her hos os på Cocktail Studio.

Læs mere her

Udvalgte cocktailopskrifter

Se alle opskrifter

Rabarberdrøm

Let

4 min.

Har du brug for den perfekte sommerdrink til terrassen. Så prøv den friske Rabarberdrøm. Det er en frugtig oplevelse med et sour twist.

Se opskrift her

Rabarber Spritz

Kompleks

10 min.

En frisk og sommerlig rabarber Spritz opskrift med Lillet Blanc fra Nærvær i København. Find sommerhumøret frem og fremtryl denne sommerlige cocktail.

Se opskrift her

Lillet Rhubarb

Middel

5 min.

Få opskrift på en forfriskende og sommerlig rabarber drink med sprudlende smage fra Salling Rooftop. Perfekt til en dag på altanen.

Se opskrift her