Ingredienser til din hjemmelavede brombærlikør
150 g Brombær
1 dl Vodka
2 stk. Citronskal
1 dl Sukkersirup
Sådan laver du hjemmelavet brombærlikør
1: Kom 150 g brombær i et konserveringsglas.
2: Mos brombærrene grundigt.
3: Tilføj vodka, sukkersirup og citronskal.
4: Si væsken fra bærrene over i et henkogningsglas.
5: Lad blandingen lagre mørkt og tørt i 4 til 5 dage.
Tips og tricks til vores opskrift på brombærlikør
Hvis din brombærlikør er blevet for tyk i konsistensen til din smag, kan du fortynde en ved at tilføje enten vand eller vodka til blandingen. Hvis den er blevet for tynd i konsistensen, kan du tilsætte mere sukkersirup. Her skal du blot være opmærksom på, at det også tilfører sødme. Tilføj gradvist, rør godt og smag til, så konsistensen bliver som ønsket.
Hvorfor bruge likør i drinks?
Likører er oplagt til at tilføje sødme i drinks. Likører findes også i mange forskellige smagsvarianter, ofte med smag af frugter og bær, og kan derfor bruges som smagsforstærker og til at opnå en intens frugt- eller bærsmag i drinks.
Drinks med brombærlikør
Du kan anvende din hjemmelavede brombærlikør i en lækker Bramble ved at erstatte brombærsiruppen, eller i en Brombær Mojito for at få en mere intens smag af brombær. Vær opmærksom på, at tilføjelsen både tilfører drinken mere sødme og mængde af alkohol. Du kan desuden drikke din brombærlikør “on the rocks” med nogle isterninger.
Udforsk vores andre likører til dine cocktails
Likører kommer i mange forskellige smage og hos Cocktailstudio kan du finde opskrifter på blandt andet ent rabarberlikør eller hindbærlikør som også er lækre og smagfulde likører at have i barskabet.