2 flaskker Lillet Blanc, appelsiner og julekrydderier.

Velsmagende varme cocktails

Skrevet af: Camilla Harry

Der er noget livsbekræftende ved en kop dampende varm kaffe, gløgg eller chokolade – det er noget vi kan samles om og det er en integreret del af det at 'hygge' sig. Men hvad nu hvis man spicer den varme drik op med ens foretrukne spiritus? Vi har samlet nogle lækre varme cocktails som egner sig perfekt til dage hvor det er koldt udenfor og hvor den blot står på hyggestunder med vennerne eller familien.

Historien om Irish Coffee

Irish Coffee er, som navnet også angiver, en cocktail der har sin oprindelse i Irland – helt specifikt var det i Foynes Flying Boat Terminal i County Limerick i 1940’erne. Kokken Joe Sheridan serverede Irish Coffee for passagererne på de kolde aftenener. Opskriften er simpel – Irsk whiskey, sukker og fløde. Den lækre varme cocktail vandt indpas i USA i 1950’erne efter at den blev introduceret på den berømte cafe Buena Vista i San Francisco.

Se opskriften her

Irish Coffee

Middel

5 min.

Få opskriften på en klassisk Irish Coffee som passer perfekt til en kølig aften med vennerne. I denne version bruger vi den ikoniske Jameson Whiskey med noter af nødder og vanilje.

Se opskrift her

Hvid Gløgg til den søde juletid

Selv om ordet gløgg er forholdsvist nyt (det kommer af svensk glögg), så har der længe hersket en tradition med varm, krydret vin.
Lillet Blanc er vores foretrukne valg når vi skal introducere krydderier og vin i et herligt mix. Lillet Blanc har bl.a. noter af honning og appelsin hvilket er en perfekt kombination med julens varme krydderier som kanel, nelliker, ingefær, stjerneanis, kardemomme og vanilje.

Se opskriften her

Hvid Gløgg

Kompleks

25 min.

Her giver vi vores bud på en hvid julegløgg, med alle de ingredienser du kender, og et lille twist i form af Lillet Blanc i stedet for hvidvin.

Se opskrift her

Lignende artikler

Se alle artikler

Aperitif drinks

Du får gæster og det skal være nemt, lækkert og forfriskende. Her er vores bud på 5 velsmagende aperitif drinks, der med garanti bringer stemningen i top.

Læs mere her

After-Dinner Drinks med kaffe

En lækker samling af opskrifter på kolde og varme drinks og cocktails med kaffe der med garanti vil gøre dine gæster glade. Du skal blot vælge din favorit.

Læs mere her

Top 20 Drinksopskrifter

Vi har lavet en samling af de 20 mest populære cocktail- og drinksopskrifter her hos os på Cocktail Studio.

Læs mere her

11 juledrinks til julen 2023

Hos Cocktail Studio elsker vi cocktails - også cocktails med karakter af jul. Vi har samlet en række lækre og velsmagende opskrifter med de bedste drinks til julen.

Læs mere her

Nemme drinks med gin

Forkæl dig selv og dine venner med disse nemme drinks med gin! Gin er særdeles populært og findes i mange flotte farver og smagsvarianter.

Læs mere her