
Bloody Mary
Kompleks
10 min.
Ingredienser
6 cl Vodka 0,5 cl Portvin 2 cl Friskpresset citronsaft 9 cl Tomatjuice Selleri Salt 4 kværn af peber 5 dash Worcestershire Sauce 2 dash Tabasco Kapersbær Citron Isterninger
Bloody Mary - en krydret og velsmagende drink
Cocktailen Bloody Mary har eksisteret siden 1921, og blev lavet som en hyldest til Englands daværende dronning. Siden da, har den været at finde på utallige cocktailbarer verden over. Denne udgave er meget tro mod originalen og er nem at lave derhjemme. Med den bløde Absolut Elyx Vodka og portvin som spiritus, har du en lækker cocktail i vente.
Sådan laver du en Bloody Mary
1: Tilføj alle ingredienser i en shaker 2: Tilføj is og 'kast' derefter væsken let imellem bunden og toppen af shakeren i 12-15 sek. 3: Find et highball glas frem og pynt kanten med sellerisalt 4: Fyld glasset med isterninger 5: Strain cocktailen ned i glasset 6: Garnish med kapersbær og en citronbåd
Historien om Bloody Mary
Historien om Bloody Mary går tilbage til midten af det 20. århundrede, hvor cocktailen for første gang blev serveret på barer i Paris og New York. Navnet “Bloody Mary” skulle eftersigende stamme fra den engelske dronning Mary I, der fik tilnavnet “Bloody Mary” på grund af hendes blodige og voldelige regeringstid. Bloody Mary cocktailen er kendt for at være en kraftig og krydret cocktail, der ofte serveres som til morgenmad, især i USA. I dag er Bloody Mary en populær cocktail over hele verden, og der findes utallige variationer af opskriften.
Del opskriften