80'er drinks

80’er drinks

Skrevet af: Camilla Harry

Cocktail Studio har masser opskrifter på kulørte og klassiske drinks, der var ikoniske i 80’ernes natteliv og som stadig er populære drinks den dag i dag. Vi har samlet alle vores opskrifter på drinks fra 80’erne til dig her, hvor du også kan læse om de spændende historier bag.

Find opskriften på din yndlings 80’er drink her

Tequila Sunrise

Let

3 min.

Opskrift på en klassisk Tequila Sunrise – for alle tequila elskerne. Denne cocktail er en dejlig forfriskende cocktail, som altid er et sikkert hit!

Se opskrift her

Filur drink

Let

3 min.

Få opskriften på den klassiske og velsmagende Filur drink. En let drink alle kan lave til perfektion i hjemmebaren.

Se opskrift her

Sex On The Beach

Let

3 min.

Sex On The Beach er en forfriskende vodka cocktail. Den passer perfekt til en lun sommeraften og så er den heldigvis vældig nem at lave.

Se opskrift her

Københavnerstang

Let

4 min.

Københavnerstang fås både som is men nu også som drink. En frisk og sommerlig drink, der med garanti vækker sommerminder. Den smager præcis som den ispind vi alle kender og elsker, og så er den nem at lave.

Se opskrift her

Champagnebrus

Let

3 min.

Få opskriften på den ikoniske og forfriskende Champagnebrus-drink. En klassiker der sender en tilbage på stranden med en ispind i hånden. Nem at lave og sjov at drikke.

Se opskrift her

Piña Colada

Middel

5 min.

Her har du opskriften på en lækker Piña Colada, til de varme sommerdage. Denne variant laves på lys rom, ananasjuice, kokoscreme og Malibu.

Se opskrift her

Hvad kendetegner de kulørte 80’er drinks?

Drinks fra 80’erne kan vække nostalgiske minder og bringe os tilbage til et årti fyldt med kreativitet og eksperimentering inden for cocktailverdenen. 80’er drinks er meget karakteristiske ved at være farverige og søde, som stammer fra brugen af diverse frugtfarver, likører, sirupper og juicer.

Hvilke kendte drinks fra 80’erne findes der?

Der findes mange klassiske drinks fra 80’erne, som du kan finde opskrifter på hos Cocktail Studio. Du kan for eksempel lave en forfriskende Filur drink, der fik sin popularitet i 80’erne grundet den populære sodavandsis. Du kan også prøve kræfter med 80’er klassikeren Sex On The Beach, som blev præsenteret i filmen “Cocktail” med Tom Cruise i 80’erne, der har gjort Sex On The Beach til et symbol på 80’ernes cocktailkultur. Tequila Sunrise er ligeledes et levn fra 80’erne, hvor cocktailens popularitet steg i takt med de to rockbands The Rolling Stones og Eagles, som gjorde cocktailen til en del af deres image i 70’erne og 80’erne.

Hvorfor er 80’er drinks stadig populære i dag?

80’erne var på flere områder en ikonisk tid, hvor mange politiske og kulturelle begivenheder fandt sted. Efter 1970’ernes afdæmpede farver og stil var det tid til at gå i farverige spandex med benvarmere og netstrømper. 80’ernes popkultur i form af musikvideoer, arkadespil, serier som Miami Vice, musikere som Madonna og ikke mindst kulturelle bevægelser er i høj grad skyld i 80’ernes levende og farvestrålende stil, hvilket også smittede af på drinkskulturen. Derfor er det ikke underligt, at man forbinder kulørte drinks med 80’ernes farvepalette. 80’erne er ligeledes et så ikonisk årti, at det i dag er populært at lave 80’er temafester. Så skal du holde en 80’er temafest, eller elsker du bare drinks fra 80’erne, kan du lade dig inspirere af vores udvalg af opskrifter på 80’er drinks. 

Hvilke øvrige kulørte drinks kan du finde hos Cocktail Studio?

Der findes utallige smagfulde og kulørte drinks. Gå på opdagelse og lad dig for eksempel inspirere af vores udvalg af opskrifter på velsmagende cocktails med Malibu eller forfriskende Sommercocktails.

Lignende artikler

SE ALLE ARTIKLER

De bedste drinks- og cocktailopskrifter

Udforsk vores drinks og cocktails her hos Cocktail Studio. Vi har et stort udvalg af drinks med både gin, rom, vodka, whiskey og meget mere.

Læs mere her

Sommercocktails

Vi har samlet de absolut bedste sommercocktails på vores side. Om du er til vodka, gin eller likør, så finder du det hele her i vores samling.

Læs mere her

Vodka drinks

Her kan du lade dig inspirere af vores mange opskrifter på vodka drinks, læse om vodkaen og dens historie, samt hvilke typer vodka, der findes.

Læs mere her

Nemme drinks med gin

Forkæl dig selv og dine venner med disse nemme drinks med gin! Gin er særdeles populært og findes i mange flotte farver og smagsvarianter.

Læs mere her