Vodka Appelsin Lime Tranebær
Cosmopolitan

Historien om Cosmopolitan

Cosmopolitan er en frugtig og forfriskende cocktail, der er perfekt til at drikke på en varm sommerdag eller til at nyde som en aperitif. Historien bag Cosmopolitan er noget omdiskuteret, men den siges at være skabt i 1980’erne eller 1990’erne. Nogle fortællinger går på, at cocktailen blev serveret for første gang på en bar i San Francisco, hvor andre fortællinger peger på, at den blev skabt af en bartender i Miami. Uanset dens oprindelse, blev Cosmopolitan en fast bestanddel af mange cocktailkort i 1990’erne og frem.

En cocktail udødeliggjort af Sex and the City

Cosmopolitans oplevede massiv popularitet i 1990’erne, delvist takket være dens optræden i det populære tv-show Sex and the City. “I’d like a cheeseburger, large fries and a Cosmopolitan” – lyder det fra en af seriens hovedpersoner, Carrie Bradshaw, der efterhånden er blevet et kendt citat fra serien. I showet ses de fire hovedpersoner ofte drikke den lyserøde Cosmopolitan, hvilket sætter forbindelse mellem cocktailen og det glamourøse liv, der portrætteres i serien. Sex and the City kan derfor siges at have spillet en afgørende rolle i cocktailens popularitet, og Cosmopolitan er på flere måder blevet en signaturdrink fra serien.

Cosmopolitan uden Cointreau eller anden appelsinlikør

Den originale opskrift på Cosmopolitan laves med appelsinlikør som en af hovedingredienserne. Hvis du ikke bryder dig om appelsinlikør, skal dette ikke stoppe dig fra at lave en Cosmopolitan. Vælger du at lave en Cosmopolitan uden, skal du blot være opmærksom på, at du fjerner sødmen og citrusaromaen fra cocktailen. Prøv dig frem og juster ingredienserne, så cocktailen er efter din smag.

White Cosmopolitan

En White Cosmopolitan er en videreudvikling af den klassiske Cosmopolitan. Så har du lavet den klassiske Cosmopolitan et utal af gange, kan du prøve kræfter med at lave en White Cosmopolitan. Denne cocktail fungerer som et godt alternativ, hvis du ikke er vild med smagen af tranebær i den klassiske Cosmopolitan. Hvis du ønsker at lave en White Cosmopolitan, udskifter du blot tranebærsaften med hyldeblomstsaft samt bytter appelsinlikøren ud med champagne.

Du kan måske også lide

Se alle opskrifter

Summertime Madness

Middel

5 min.

Få opskriften på sommerhittet fra Ravage i København. En Lillet cocktail med jordbærsirup, citronjuice og danskvand.

Se opskrift her

Sex On The Beach

Let

3 min.

Sex On The Beach er en forfriskende vodka cocktail. Den passer perfekt til en lun sommeraften og så er den heldigvis vældig nem at lave.

Se opskrift her

Gin Hass

Let

3 min.

Få opskriften på en forfriskende og sød Gin Hass cocktail. Med Beefeater London Dry Gin, mango og citronsodavand har du her et sikkert cocktail hit!

Se opskrift her