
Piña Colada
Middel
5 min.
Ingredienser
2 cl rom 3 cl malibu 2 cl limejuice 8 cl ananasjuice 3 cl kokoscreme Ananas Isterninger
En klassisk Piña Colada opskrift
Her får du opskriften på en lækker Piña Colada, som er en sikker favorit, især på de varme sommerdage. Denne cremede og tropiske drink passer perfekt på en solrig strand under palmerne, men smager lige så godt hjemme i haven eller i stuen. Den er nemlig som skabt til at drømme sig væk til varmere himmelstrøg. Vi laver denne drink på Havana Club 3 års, en lys, cubansk rom med lækre noter af vanilje og chokolade. Sammen med Malibu, frisk ananas og fyldig kokoscreme opnås den bløde og søde smag, der gør Piña Colada til en elsket klassiker verden over.
Fremgangsmåde
1: Fyld en shaker med isterninger 2: Tilsæt alle ingredienserne 3: Shake grundigt 4: Strain væsken over i et highball glas 5: Pynt med ananas
Historien om Piña Colada
Piña Colada er en tropisk cocktail med oprindelse i Puerto Rico, hvor bartenderen Ramón Marrero skabte drinken i 1954 på Caribe Hilton. Kombinationen af rom, kokoscreme og ananasjuice blev hurtigt en succes, og i 1978 blev Piña Colada udråbt til Puerto Ricos Nationaldrik. Navnet betyder “sigtet ananas” og henviser til drinkens frugtige hovedingrediens. Den er siden blevet verdenskendt og hjulpet godt på vej af Rupert Homes’ hit “Escape (The Piña Colada song)” og fejres hvert år den 10. Juli på National Piña Colada Day. I dag kan man finde drinken på de fleste drinkskort verden over, men mange laver den også i hjemmebaren. Der er flere måder at lave en Piña Colada på, og kan derfor serveres præcis, som du ønsker. Vi har flere forskellige udgaver her på siden, som du kan lade dig inspirere af heriblandt en forfriskende Slushy Piña Colada.
Kokoscreme eller fløde til Piña Colada?
I den originale Piña Colada opskrift indgår kokoscreme som en vigtig ingrediens. Kokoscreme til Piña Colada giver nemlig den karakteristiske cremede konsistens og den rige, søde kokossmag, som mange forbinder med den klassiske tropiske cocktail. Ønsker du en lettere version, kan du dog sagtens erstatte kokoscremen med kokosmælk. Det giver en friskere og mindre fed konsistens, men med en bevaret kokossmag, dog i en lidt tyndere tekstur. En anden mulighed er at lave en Piña Colada med fløde. Her skiftes kokoscremen ud med fløde, hvilket gør drinken ekstra blød og cremet, men samtidig dæmpes kokossmagen en smule. Uanset om du går med kokoscreme, kokosmælk eller fløde, er det værd at eksperimentere og finde frem til netop den version, der passer bedst til din smag.
Piña Colada mocktail
Du behøver ikke rom i glasset for at nyde en lækker Piña Colada. En alkoholfri version har stadig den samme tropiske smag og cremede konsistens, som gør drinken så populær. Ved blot at udelade rommen og i stedet fokusere på ananasjuice, kokoscreme, får du en forfriskende og sød drink, som alle kan nyde. Den er nem at lave, og med de rette ingredienser smager den næsten som en ferie i et glas bare uden procenter.
Del opskriften